Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär scoutskjortan eller andra scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten och andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.
distriktets kansli finns också försäljning av scoutdräkten. Kollektionen innefattar t-shirt med lång och kort ärm, pikétröja och den klassiska scoutskjortan.

Kårhalsduk

Kåren har en egen unik halsduk som utmärker oss från andra scoutkårer som har sina unika halsdukar. Kårhalsduken delas ut på ditt första kårgemensamma läger, vanligtvis Kristi Himmelfärdslägret. Om du tappar bort din halsduk eller behöver en ny kan denna köpas för 60 kr.

Kårshopen

Kåren har en egen shop med snygga kårkläder och andra prylar. Du beställer själv enkelt hem det du vill ha via kårshopen som du hittar här: Kårshop.

Märkesplacering

Det är inte alldeles lätt att veta vart du ska placera alla dina märken så här nedan finns en bild som beskriver märkesplaceringen på din scoutskjorta. Tryck på bilden för att göra den större.